laddar innehåll

CMS

CMS system ger Dig full kontroll på Ditt innehåll. Med hjälp av ett enkelt verktyg kan Du uppdatera, lägga till och radera texter, bilder, filmer med mera

WordPress

Till samtliga mina webbproduktioner använder jag ett CMS-system som plattform och utgångspunkt.
Jag använder idag i huvudsak WordPress, ett system baserat på så kallad öppen källkod. Det är ett populärt och välutvecklat cms-system som används och utvecklas i hela världen.

Vad är fördelarna?

WordPress är gratis att ladda ner och använda och det tillkommer inga månadsavgifter. Det innebär en kostnadseffektiv lösning för Dig som kund. Det Du betalar för är en unik design anpassat helt till Dig och Ditt företag, installation av systemet och uppbyggnad av webbsidan. Eftersom vi alla strävar efter att få bra placering hos sökmotorerna känns det fantastiskt bra att det finns grundläggande stöd för SEO (sökmotoroptimering) i systemet.

Idag vill många ha sina webbsidor på flera språk. WordPress erbjuder bra hantering för flerspråkiga webbsidor.

Systemkrav

Det finns vissa krav på webbhotellet/servern webbsidan ska ligga på. Det ska helst vara en Linux/Unix som har stöd för PHP och MySQL.
Läs mer om systemkrav för WordPress

För Dig som användare krävs annars bara en dator och internet. Eftersom CMS-systemet är webbaserat kommer Du åt att redigera Din webbsida oavsett var du befinner Dig i världen!

Malin Dannehall

Design, foto och utveckling

Vad är CMS?

CMS står för Content Management System – fritt översatt betyder det ‘System för innehållshantering’. Det ger Dig alltså full möjlighet att kontrollera och underhålla Ditt innehåll på webbsidan. Du kan ändra texter, lägga till och ta bort bilder, lägga till menyval osv. Allting sker inom det ramverk som mallen/templaten bestämmer. Det innebär att utseendet, design och struktur, inte påverkas av uppdateringarna.