laddar innehåll

Foto och bild

Fotografier har ett eget språk
Man ska inte undertrycka ordets betydelse, det behövs för att beskriva och informera, medan en bild talar till flera sinnen. Det är vad jag tycker är så fascinerande med fotografering.

Vad är en bild?

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Är det så?

Man ska inte undertrycka ordets betydelse, det behövs för att beskriva och informera, men en bild talar till flera sinnen. En bild kan kan inte alltid ersätta text, men däremot förstärka de skrivna orden på ett väldigt tydligt sätt. Men även en ensam bild kan ge ett budskap till åskådaren, fritt att tolka hur man vill. Det tycker jag är det som är spänningen med bilder och fotografier.

Fotografering

Jag är ingen utbildad fotograf men jag har fotograferat i många år och har utvecklat min egen stil. Du och Ditt företag kan få hjälp med att ta porträtt, gruppbilder och bilder på Era lokaler. Jag kan även hjälpa Er med att ta bilder på era produkter eller vad jag brukar kalla ‘miljöbilder’, dvs sköna och tilltalande bilder att använda på t ex en webbsida.

Bildbehandling

Enkel bildbehandling

Bilder som ska användas till webb eller tryck kan behöva en enkel redigering för att göra sig så bra som möjligt. Det kan vara att ta bort partiklar som man inte vill ha med, uppskärpning, bättre färgåtergivning mm. Detta kan jag hjälpa Er med.

Bildretuschering

Attico kan även erbjuda lite mer avancerade bildbehandlingar. Ibland vill man göra lite större bildbehandlingar som retuschering av porträtt, förändra en bild helt och hållet, skapa nya färger, ta bort objekt i bilden, skapa någon form av konst av bilden eller liknande, något jag kallar för ‘kreativ digital efterbehandling’. Det är ett arbete som kräver både tid och kunskap.

Malin Dannehall

Design, foto och utveckling

KOSTNADSFRI OFFERT

Det kostar inget att ställa frågan vad ett projekt kostar.
Hör gärna av er via telefon eller e-post och berätta om era önskemål och tankar.