laddar innehåll

av Malin

2 november, 2017

Filöverföring – bra verktyg för att skicka stora filer

I mitt arbete sker det ofta någon form av filöverföring mellan mig och min kund. Vissa projekt kräver att jag skickar stora filer till mina kunder, eller vice versa. Då räcker inte alltid e-postprogrammet till. Filerna blir helt enkelt för tunga för att hantera genom att skicka vanlig e-post. Det finns en stor mängd webbsidor som kan hantera detta åt oss. Jag tänkte tipsa Dig om mina favoriter.

Mina tre favoriter för filöverföring

1 WeTransfer

WeTransfer är den tjänst jag tycker bäst om. I gratisversionen kan man skicka upp till 2GB och det finns ingen begränsning om hur många gånger man får använda tjänsten. Det kommer man långt med.

Stor fördel med WeTransfer är att man få ett e-postmeddelande när filen skickats och även när filen har mottagits och öppnats hos mottagaren. På så sätt har man full kontroll över att filerna kommer fram.

Givetvis kan man betala för en pro-version också och få utökade funktioner. Väljer du deras plustjänst kan du skicka upp till 20GB, skydda med lösenord samt även lagra dina filer upp till 100GB. Så skickar man många filer i månaden kan det vara värt att lägga en slant för den utökade funktionalitet.

2 Sprend

Sprend har också en väldigt bra filöverföringstjänst. I gratisversionen kan man skicka upp till 2GB och och får skicka 10 filer i månaden.

Om man istället väljer deras pro-version blir möjligheterna större också. Man kan skicka filer upp till 20GB per gång och även här erbjuder de lagring på 100GB som gäller i 21 dagar.

3 Dropbox

Med Dropbox har man också möjlighet att dela med sig av filer. I den fria versionen har man en lagringsmöjlighet upp till 2GB.

Dropbox tycker jag bra att använda om man t.ex. arbetar i ett projekt och delar filer mellan varandra som uppdateras. Man kan anpassa rättigheterna till både mappar och filer som gör det möjligt att alla som har tillgång till filerna har möjlighet att ändra och uppdatera.

Dropbox är också ett väldigt bra verktyg om man vill ha tillgång till vissa filer oavsett var och på vilken dator/smartphone man befinner sig.

Själv har jag ett privat konto och ett företagskonto hos Dropbox. Det privata använder jag för att dela bilder och annat med familjen medan företagskontot används i mitt arbete.

Detta är som sagt mina favoriter men det finns som sagt en mängd olika verktyg och tjänster för att dela och skicka filer. Har du någon favorit som du kan rekommendera?

Kommentarer

    Din e-postadress kommer inte att publiceras