laddar innehåll

av Malin

25 september, 2018

Trello – Planera ditt projekt online

Jag använder mig av olika verktyg när jag arbetar i mina projekt – varje verktyg har sitt eget användningsområde. Tänkte jag skulle starta en ‘inläggstråd’ med tips på dessa verktyg. Idag startar jag med Trello.

Trello - projektplanering online

Trello – som postit-lappar fast digitalt

När man har många projekt och diskussioner på gång under samma period finns risken att man samlar på sig en massa anteckningar och noteringar – kanske till och med en och annan postit-lapp med viktig information på. Själv upplever jag det här som väldigt rörigt och en aningens oorganiserat. Svårt att hitta bland allt nerskrivet.

Trello är som en anslagstavla med postit-lappar.

Du skapar helt enkelt en anslagstavla (Board) för ditt projekt. Denna tavla fyller du med kort – till exempel olika uppgifter du ska göra inom projektet. På varje kort kan du skriva mer utförlig förklaring, skapa checklistor osv. Det går även att kommunicera på dessa kort genom en kommentarsfunktion.

Dessa kort kan du sortera in i olika listor. I varje projekt har jag en lista som heter ToDo och en som heter Åtgärdat. Beroende på projektet så skapar jag de listor jag behöver för att få det så översiktligt som möjligt. När en uppgifter under t.ex. ToDo är klar, flyttar jag detta kort till Åtgärdat (som att kasta en postit-lapp när man slutfört sin uppgift).

Dela med medarbetare och kunder

Det  fiffiga med Trello är att du kan dela dina anslagstavlor med de som är delaktiga i projektet. På så sätt kan t.ex. din kund följa arbetet under projektets gång. Ni kan också kommunicera via korten och lägga till och dra ifrån kort genom hela processen.

Massor med finesser

Du kan tilldela en medlem till anslagstavlan en speciell uppgifter. Du kan sätta datum när en uppgift ska vara genomförd. Med färgkoder kan du sätta status på uppgiften – som exempel rött för akut och grönt för avklarat. Eller vad man nu vill använda färgerna till.

Det går att bifoga filer till varje kort – dokument, bilder osv som man vill ha tillgång till under projektets gång.

Det här var bara en kort introduktion till ett verktyg som jag tycker är briljant i sin enkelhet. Läs mer på Trello‘s sida.

Lycka till med din planering och dina projekt!

Och du – skriv gärna och berätta om dina favoritverktyg som underlättar din vardag och ditt arbete.

Kommentarer

    Din e-postadress kommer inte att publiceras